top of page

I VACKRA FRÖJEL

på Gotland har man velat bevara den gamla gårdens själ, samtidigt som en modern utbyggnad och trädgård fått växa fram under åren. Stensplattor, murar och inredningsdetaljer i kalksten ger både medelhavskänsla och en skandinavisk prägel.

Stensplattor, murar och inredningsdetaljer i kalksten ger både medelhavskänsla och en skandinavisk prägel. Stensplattor, murar och inredningsdetaljer i kalksten ger både medelhavskänsla och en skandinavisk prägel.

Fröjel

• Kalkstensplattor      för uteplats 

• Kalkstensmurar

• Inredning, bord

• Köksbänk

• Orangeri

Ser du något du vill veta mer om eller beställa?

Hör av dig!

När det nya köket byggdes var den upphöjda eldstaden det naturliga hjärtat; en plats för frukost, att förbereda maten vid och umgås. När valet av material för den inramande köksbänken skulle göras föll det på en blankpolerad kalkstensskiva med ojämna kanter. Resultatet blev en slitstark och tålig yta, som samtidigt bidrog till den mjuka och välkomnande känsla som eldstaden förmedlade.

Är du intresserad av måttbeställda köksbänkar?

SLITSTARKT MATERIAL OCH MJUK KÄNSLA

FÄRG MÖTER DET KARGA

Färg har alltid varit viktigt i detta hem. Att inte låta sig skrämmas av vågade paletter, stora mönster och starka kontraster har varit en nyckel i att skapa den varma och välkomnande känsla huset förmedlar. Det nätta soffbordet med den strama kalkstensskivan lever upp bredvid den oranga soffan och tillåter både omgivningen och sig själv att synas utan att konkurrera.

ATT RAMA IN EN TRÄDGÅRD

I den gamla trädgården finns fruktträd som är äldre än huset, en undangömt berså och en stor gräsmatta. Valet av kalksten kändes självklart när rum skulle skapas. Kalkstensmurar av självplock, två uteplatser och ett orangeri ger utrymme för både avskildhet och stora sammankomster.

Planerar du en uteplats eller en mur?

bottom of page